BEVEGELSE


Dansefot

4f1e3c_96d26d2c6c5f4f0abdc17c793d3e4a60-mv2.jpg

Biong/Schia

thumbnail_page1image416.jpg

YESS- workshopen er en invitasjon til å bruke den iboende kraften som vi alle har. YESS- er å være den superhelten du alltid har sett for deg. YESS - er når alle tar på seg drømme draktene på en helt vanlig mandag for å fly avsted!

I EN YESS - DANSEWORKSHOP introduserer vi ulike metoder for å uttrykke positive emosjoner med kroppen. Emosjoner er alltid koblet til en kroppslig referanse og kan derfor påvirkes både fysisk og mentalt. Kollektive følelser som sinne, frykt og angst sprer seg raskt mellom oss, og reiser enda raskere i media. Like raskt kan følelser som glede, kraft og tillit spres blant mennesker. I en YESS-workshop benytter vi verktøy som tilgjengeliggjør kollektiv og individuell kraft.

De kreative og fysiske oppgavene i workshopen tar utgangspunkt i spørsmål som: Hvordan kjennes det ut å være glad i noen? Hvordan kjenner du deg når du har det gøy? Hvor i kroppen sitter følelsen av glede, takknemlighet, tillit og frihet? Hva gjør vi med kroppen når vi føler dette? Hvordan beveger jeg meg når jeg er glad? Kan følelsen av glede fora ndre mine bevegelser?

BAKGRUNN - Vi er Katja Schia og Nina Biong. Vi har begge jobbet lenge som dansekunstnere. Mye av arbeidet vårt ligger i skjæringspunktet mellom å være idrettsutøver og en formidler av følelser og intellektuelle ideer. Vi har vært opptatt av koblingen mellom bevegelse og følelser. Derfor har vi satt oss inn i ulike forskningsstudier om hvordan bevegelse påvirker sinnstilstander, og hvordan sinnstilstanden påvirker bevegelser. Det har vært fantastisk interessant! Det vi har erfart er så viktig at vi selv har forsket i temaet. Arbeidet har bl.a resultert i YESS-workshopen som vi har undervist i flere fylker i Norge og i Russland.

I denne workshopen er vårt mål å:
- Ankre positive følelser i kroppen gjennom dans.
- Etablere en forståelse for at kropp og sinn henger sammen.

 

Lose your self to dance

DSC_0562.jpeg

med Katja Schia & Amy Pender

Lose yourself to dance er en workshop med mye fart og energi. Katja og Amy møttes i 2015 igjennom jobben for Spitfire Company, et av Tsjekkia og Europas mest innovative scenekunst kompanier. I tillegg til å jobbe i produksjon, holdt vi bl.a. workshops for flyktninger (Bærum, Praha). Siden høsten 2015 har vi sammen holdt workshops for barn i regi av Frelsesarmeen og Oslo kommune. Slik har vi utviklet, og fortsetter å utvikle vårt workshop-konsept.

Vi bruker deltagernes fantasi og det gjenkjennelige og nære som inspirasjon for de kreative oppgavene. Lekene avanseres når mestring skjer. Workshopene består av satt materiale, kreative oppgaver, og lek. Vi synes det er viktig å fokusere på hvordan det ene gir føde til det andre og hvordan de forskjellige elementene kan flettes inn i hverandre. Hvor mye tid vi bruker på hva tilpasses i forhold til hver enkelt workshop og gruppens dynamikk.

Noe av det viktigste for oss er hvordan barna kan erfare og øke individuell mestring ved at vi fokuserer på en kollektiv mestringsfølelse. Igjennom lek og kreativt arbeid lærer vi å multitaske og å samarbeide. Parallelt med den fysiske utforskningen bruker vi tid på refleksjon og samtale. Det er igjennom et språk jeg definerer hva jeg har lært og opplevd, disse kroppslige og abstrakte prosessene blir klarere ved å bli satt ord på. Vi tror på etablering av selvstendighet igjennom spontanitet og muligheten til å bevege seg fritt i forhold til ulike oppgaver.

I tillegg til dette arbeidet har begge en bred undervisningserfaring med fra ulike aldersgrupper, nivåer, bakgrunner og forutsetninger, helt fra nybegynnere til profesjonelle. Tider: Vanligvis underviser vi 3-4 dagers workshops på 4-6 timer per dag, men vi er åpne for forslag. Pris: Kommer selvsagt an på hvor mange timer det er snakk om.